Overslaan naar content

Stage Bureau Hengeveld / Nieuwsredactie RTV Utrecht

Op locatie
  • Utrecht, Utrecht, Nederland
Redactie

Functieomschrijving

Stage bij RTV Utrecht: Vertel de Verhalen van Utrecht!


Over RTV Utrecht

Bij RTV Utrecht draait alles om verhalen die ertoe doen: van groot nieuws tot kleine gebeurtenissen in de provincie Utrecht. Onze verhalen verrassen, verbinden en delen we via onze apps, website, tv- en radiozenders en sociale media.


Stageplek Bureau Hengeveld / Nieuwsredactie

Je werkt drie dagen per week mee aan de wekelijkse uitzending van Bureau Hengeveld, ons opsporingsprogramma dat de Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie misdrijven helpt oplossen. Je helpt mee met het schrijven van scripts, je draait en monteert items voor de uitzending en je schrijft artikelen voor de Bureau Hengeveldpagina van de RTV Utrecht website.


De andere twee dagen zit je op de nieuwsredactie. Je helpt bij het plannen van onderwerpen voor live radiobijdrages in de ochtend en middag. Je schrijft nieuwsartikelen voor de website. Onderwerpen bedenk je zelf of krijg je van de bureauredactie en je bespreekt je aanpak met de eindredactie.


Wat kun je verwachten?

Elke stage begint met een inwerkperiode van twee weken. Je leert alles over het plannen van onderwerpen en het schrijven van nieuwsartikelen voor RTV Utrecht. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 17.30 uur. Je werkt samen met een eindredacteur die je begeleidt en feedback geeft. De stageperiode start in september en loopt door tot eind januari. 


Interesse?

Wil jij meewerken aan de verhalen van Utrecht en ervaring opdoen bij RTV Utrecht? Meld je dan aan voor een stage bij RTV Utrecht!


We kijken uit naar jouw sollicitatie! Je kunt reageren via Werken bij RTV Utrecht door te klikken op de rode knop 'solliciteren'


of